Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

ELSHOUT Mariendonkstraat 21

Eengezinswoning, vrijstaande woning

De kaart wordt geladen…

De kaart openen / sluiten

Een karakteristiek object met mogelijkheden!

Deze karakteristieke woonboerderij is een prettige eengezinswoning met mogelijkheden voor het huisvesten van grote (samengestelde) gezinnen, mantelzorg, levensloopbestendig wonen, een hobby zoals bijvoorbeeld het (onder)houden van oldtimers / auto’s, werken aan huis en/of het houden van kleinvee.

Dit object dient wel gerenoveerd / opgeknapt te worden !

De woning beschikt over prima leefruimtes waaronder een ruime woonkamer, een lichte woonkeuken, een kantoor-/werkruimte op de begane grond, een slaap- en badkamer op de begane grond en nog eens vijf slaapkamers ter plaatse van de verdieping.

Naast de woning treft u op het perceel aan twee riante bijgebouwen, een royale plantenkas, een stukje siertuin met diverse planten en een gazon en een riant grasland waar voorheen een moestuin was gesitueerd.

Verder is ook de ligging erg prettig te noemen, heerlijk rustig en toch op korte afstand van de kern van Elshout waar faciliteiten zoals een basisschool en een restaurant te vinden zijn. Voorzieningen zoals winkels en supermarkten zijn in de nabij gelegen dorpen, zoals Drunen en Vlijmen, te vinden. Door de centrale ligging zijn ook de steden ’s-Hertogenbosch, Waalwijk en Breda goed bereikbaar.

Kenmerken

Type woning: Vrijstaande woning - woonboerderij
Bouwjaar: woonhuis circa 1926, aanbouw circa 1958, uitbouw woonkamer circa 1976
voormalige varkensstal circa 1982
Inhoud woning: Circa 890 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 226 m2
Overige inpandige ruimte: Circa 4 m2
Externe bergruimte: Circa 345 m2
Percelen, kadastraal bekend als: Gemeente Drunen, sectie K, nummer 343, groot 2.330m2
Nutsvoorzieningen: Aangesloten op water, gas, elektra, riolering en cai
Isolatie: Gedeeltelijk dubbele beglazing
Verwarming: Middels CV-combiketel, merk Nefit, bouwjaar februari/maart 2017
Ter plaatse van de aanbouw is de woning voorzien van vloerverwarming
Asbest: De kap van de woning is onderschoten met asbesthoudend materiaal. Tevens is de voormalige varkensstal gedekt met dakplaten waarin mogelijk asbesthoudend materiaal aanwezig is.
Bestemming: Wonen, tuin
Ligging: Aan rustige weg, op korte afstand van uitvalswegen richting ‘s-Hertogenbosch, Waalwijk en Breda.
Bijzonderheden: Woning is goed onderhouden; goten in 2016 vervangen, CV-ketel in 2017 vernieuwd. Mogelijkheden voor mantelzorg of werken / hobby aan huis aanwezig.


Begane grond met fijne verblijfsruimtes….

De begane grond bestaat uit fijne verblijfsruimtes en beschikt onder meer over een ruime woonkamer met uitbouw, een woonkeuken, een praktische bijkeuken, een slaap-/werkkamer, een slaapkamer met aangrenzende, rolstoelvriendelijke badkamer en een berging.

Entree / Hal / Werkkamer
Dat de woning over authentieke elementen beschikt wordt al duidelijk wanneer u via de entree de hal binnen komt. De fraaie voordeur waarboven glas-in-lood en de originele terrazzovloer zijn hier nog aanwezig. De ruimte, welke toegang geeft aan de woonkamer, woonkeuken en werk-/studeerkamer, is verder afgewerkt met een houten lambrisering waarboven een spachtelputz wandafwerking en een schrootjes plafond. De werk-/studeerkamer beschikt eveneens over de originele glas in lood bovenramen (enkel glas, onderraam dubbele beglazing, houten kozijnen) en is verder afgewerkt met spachtelputz wanden en een laminaatvloer. Het stucwerk plafond is voorzien van een fraai ornament. De ruimte, alwaar de meterkast is gesitueerd, zou tevens dienst kunnen doen als slaapkamer.

Woonkamer
Doordat de woonkamer in circa 1976 middels een fraaie erker is uitgebouwd is hier een comfortabele en heerlijk lichte verblijfsruimte ontstaan. De erker is eveneens voorzien van glas in lood (niet gekleurd, volledige erker enkele beglazing). De bovenlichten aan de voorzijde van de kamer zijn voorzien van gekleurd glas in lood (enkel glas, onderraam dubbel glas, houten kozijn). De ruimte is afgewerkt met een laminaatvloer, deels schoonmetselwerk en deels granol wanden en een wit geschilderd balken plafond. De kamer geeft direct toegang tot de woonkeuken.

Woonkeuken / Kelder
Een ruimte waar vele uurtjes doorgebracht kunnen worden is de woonkeuken. Een fijne lichte ruimte, centraal gesitueerd in de woning. Vanuit de keuken is de achterhal en de geheel betegelde kelder te bereiken. Een ideale, koele provisieruimte voorzien van koekoek voor natuurlijke ventilatie. De keuken beschikt daarnaast over een vaste kast en een eenvoudig keukeninterieur in rechte opstelling. Het interieur bestaat uit een aantal onder- en bovenkastjes en een RVS-werkblad. De wanden zijn deels betegeld waarboven een granol wandafwerking, de vloer heeft een zeilvloerbedekking en het plafond is voorzien van lichte kunststof schrootjes. Voor extra sfeer en als bijverwarming is ter plaatse een gaskachel aanwezig.

Achterhal / Bijkeuken / Toilet en douche
Vanuit de keuken is de achterhal bereikbaar. Deze beschikt over een deur richting buiten en geeft op zijn beurt toegang tot de bijkeuken, toiletruimte, doucheruimte en de zgn. slaapvleugel. Ook zijn hier de opstelling van de recent vernieuwde CV-ketel, de watermeterput en een wastafel gesitueerd. De ruimte is afgewerkt met een tegelvloer, deels betegelde wanden en een stucwerk plafond. Ter plaatse van de praktische en zeer ruime bijkeuken zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger gesitueerd. Verder is er een klein aanrecht met onderkastjes aanwezig en is de vloer voorzien van tegels. De toilet- en doucheruimte zijn beide volledig betegeld en voorzien van natuurlijke ventilatie middels een klein raam (houten kozijnen, enkele beglazing). De toiletruimte beschikt over een staand toilet en een fonteintje. De badkamer heeft een douchecabine met thermosstaatkraan en een wastafel.

Slaapvleugel
De zgn. slaapvleugel is in 2007 volledig verbouwd waarbij de houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing, alle muren en plafonds zijn gestuct en de ruimtes zijn voorzien van brede schuifdeuren en vloerverwarming. De slaapvleugel wordt in tweeen gedeeld middels een gang met buitendeur richting de achtertuin. Aan de rechterzijde is de riante slaapkamer met aangrenzende badkamer aanwezig. En aan de linkerzijde treft u een ruime berging aan. De badkamer is volledig betegeld in neutrale kleurstellingen en is rolstoelvriendelijk ingericht met een douchehoek, wastafel, wandcloset, radiator en mechanische ventilatie. Ter plaatse van de berging zijn de unit van de vloerverwarming en een wateraansluiting aanwezig.

Verdiepingen

Vanuit de hal heeft u middels een afsluitbare trapopgang toegang tot de royale eerste verdieping. Hier treft u grenzend aan de overloop in totaal een 5-tal slaapkamers aan. Tevens zijn vanuit de overloop, middels een luik, twee bergingen (tweede verdieping) toegankelijk.

Eerste verdieping
Naast de slaapkamer op de begane grond treft u op de verdieping nog eens vijf slaapkamers aan. Alle kamers zijn bereikbaar vanuit de overloop, zijn ruim van opzet en de meeste beschikken over een praktische inbouwkast. Ook de afwerking van de kamers is grotendeels gelijk, zo is er gebruik gemaakt van een schrootjes en/of behang wandafwerking, vloerbedekking en zachtboard plafonds.
De slaapkamer aan de voorzijde is evenals de woonkamer en de werkkamer voorzien van de fraaie, originele glas in lood bovenlichten. De kamer aan de achterzijde beschikt over een groot aluminium kozijn (enkel glas) waardoor u niet alleen een prettig lichtinval heeft, maar ook een weids uitzicht over de diepe achtertuin. De overige kamers zijn voorzien van dakramen, deels met dubbel glas.
De overloop, met niveauverschil en dakramen, geeft verder toegang tot een praktische bergruimte en een volledig betegelde wasruimte met staand toilet, wastafel en dakraam.

Tweede verdieping
Aan bergruimte komt u in deze woning niets tekort. Naast de bergruimte op de eerste verdieping is de tweede verdieping volledig bruikbaar als berging. Het betreft hier twee separate beplankte ruimtes, beiden bereikbaar middels een luik en voorzien van verlichting. De kap is met asbest onderschoten.

Buiten

Niet alleen een woning met mogelijkheden. Ook de tuin biedt potentie! Naast de fraai aangelegde voortuin is een groot deel aan de achterzijde bestraat, staan er diverse bijgebouwen en is een stukje siertuin en riant grasland aanwezig.

Bijgebouwen

Op het terrein staan drie multifunctionele bijgebouwen. Het eerste bijgebouw (direct nabij de woning gelegen) is een grote open stal annex carport, volledig uit damwandprofielen opgetrokken en voorzien van een schuifdeur, eigen groepenkast, elektra en verlichting. Hier bestaat onder meer de mogelijkheid om een vijftal auto’s te stallen. Achter dit bijgebouw staat de tweede bijgebouw, zijnde een open loods met aangebouwd kippenhok voorzien van buitenren. Deze loods bestaat volledig uit damwandprofielen en is voorzien van een wateraansluiting, elektra waaronder kracht-stroom en verlichting. Direct aan de tweede open loods is een stal gesitueerd. Dit betreft een voormalige varkensstal, thans opslagruimte, opgetrokken uit metselwerk wanden, heeft een betonnen vloer en voorzien van een golfplaten dak (wellicht asbesthoudend) waaronder isolatieplaten. Verder is in de stal water, elektra en verlichting aanwezig.

Overig

Naast de bijgebouwen is er tevens groen aanwezig op het terrein. Zo treft u een stukje siertuin aan met een diversiteit aan planten en een gazon. Achter de voormalige varkensstal is een grote plantenkas aanwezig. Ideaal voor kweken van uw eigen groenten en fruit. Het terrein wordt aan de zijkanten omheind met een groene haag. Aan de achterzijde wordt het riante grasland - voormalige moestuin - niet omheind, maar is het einde van het perceel te herkennen aan de aanwezige sloot (grens ligt in het midden van de sloot). Door de aanwezigheid van het grasland en de bijgebouwen zou het mogelijk zijn om kleinvee te houden.

Specificaties
Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1926
Woonoppervlakte 226 m2
Overige inpandige oppervlakte 4 m2
Perceeloppervlakte 2.330 m2
Externe bergruimte 345 m2
Inhoud 890 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 6
Aantal verdiepingen 4
Voorzieningen Dakraam, tv kabel
Energie
C.V.-ketel Nefit (Eigendom, Combiketel, 2017)
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming C.v.-ketel, gaskachels
Warm water C.v.-ketel
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Garage Carport, parkeerplaats

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Mariendonkstraat 21 in ELSHOUT? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

Player wordt geladen...

Voorzijde / Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Achterzijde / Terrein
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Erf
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Entree
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Woonkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Woonkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Woonkeuken
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Werk-studeerruimte
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Gang
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer begane grond
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Badkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Overloop
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer verdieping
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer verdieping
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer verdieping
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding