Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

HOOGE ZWALUWE Helkantsedijk 26

€ 1.450.000,- k.k. / Eengezinswoning, vrijstaande woning

De map wordt geladen…

De kaart openen / sluiten

Een heerlijke plek om tot rust te komen!

Aan de rand van het buitengebied te midden van het groen ligt deze fraaie, nieuw gebouwde, woonboerderij. Een comfortabele locatie waar u helemaal tot rust kunt komen na een dag hard werken. De ligging is ideaal; op korte afstand van alle benodigde voorzieningen en tevens in de nabijheid van uitvalswegen richting Breda, Rotterdam en ‘s-Hertogenbosch.

Hooge Zwaluwe en omgeving
Hooge Zwaluwe is een Nederlands dorp in de Noord-Brabantse gemeente Drimmelen, nabij Oud-Drimmelen. Hooge Zwaluwe telt 1.632 inwoners per 1 januari 2007. Het ligt tussen Wagenberg en Lage Zwaluwe. Dichtstbijzijnde grote plaatsen zijn Dordrecht en Breda. Hooge Zwaluwe is bereikbaar vanaf de A16, N285 en de A59. Hooge Zwaluwe voorziet in een buurtsuper, basisschool en sportaccommodaties. Voor grotere supermarkten en overige winkelvoorzieningen kan men terecht in de naastgelegen plaatsen Lage Zwaluwe en Made. Ten westen van het dorp ligt het natuurgebied Zonzeel, een kleinschalig oud polderlandschap met moerassige gedeelten, gelegen op de Brabantse Naad. In het noordwesten ligt nog de Domeinenput, een voormalige zandwinningsplas, nu een natuur- en recreatiegebied. In het gebied lopen nog een aantal oude dijken die ooit nieuwe polders omringden. Er zijn voormalige veengebieden en vooral zeekleipolders, sommige daarvan grootschalig. Naar het zuiden toe gaat het landschap geleidelijk over in het Brabantse zandgebied, dat hier echter laaggelegen is.

Kenmerken
Type woning: Vrijstaande woning - woonboerderij
Bouwjaar woonhuis: origineel 1850, geheel opnieuw opgebouwd met behoud van enkele buitenmuren in circa 2013
Inhoud woning: Circa 2.190 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 539 m2
Overige inpandige ruimte: Circa 14 m2
Perceel kadastraal bekend als: Gemeente Hooge en Lage Zwaluwe, sectie I, nummer 4217 ged., groot 21 a 82 ca (nog nader door het kadaster in te meten)
Nutsvoorzieningen: Aangesloten op alle gangbare nutsvoorzieningen;
Isolatie: Volledig geïsoleerd en voorzien van hardhouten kozijnen waarin grotendeels triple glas en voor het overige HR++ beglazing;
Verwarming: Middels een CV-installatie, bouwjaar circa 2013. De woning is volledig voorzien van vloerverwarming. Ter plaatse van de woon-/tuinkamer is een sfeervolle gas-/ houthaard gesitueerd en in de keuken is hiervoor een aansluiting aanwezig.
Bestemming: Wonen en agrarisch;
Ligging: In rustige groene woonomgeving; in agrarisch gebied.

De woning……
Bij de wederopbouw van de woning is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen, heeft men de woning optimaal geïsoleerd en is er over de indeling van de woning tot in detail nagedacht. De woning kent dan ook een solide basis waarbij de binnenzijde nog grotendeels naar eigen inzicht kan worden ingericht en afgewerkt.
Maar niet alleen over de indeling van de woning is nagedacht, ook het terrein rondom de woning is tot in detail uitgewerkt. Van het grote terras aangrenzend aan de woning tot aan de diversiteit aan plantensoorten.
In en rondom de woning zijn voorzieningen getroffen om de woning zelfvoorzienend te krijgen. Zo zijn er onder meer een combiput, een waterinstallatiepomp, een ringleiding ten behoeve van de circulatie van het water en een 2, 4 en 10 kwadraatskabel aanwezig. Verder zijn de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van zonnepanelen.

Mogelijkheden te over....
Het betreft hier een woning met diverse mogelijkheden, zowel op woon- als werkgebied. De boerderij beschikt namelijk over voldoende ruimte en mogelijkheden om naast het huisvesten van een gezin tevens een kantoor, salon of praktijk aan huis te houden, maar daarnaast ook nog een deel te gebruiken als extra zelfstandige woonruimte, bijvoorbeeld ten behoeve van mantelzorg of als gastenverblijf. De ruimtes hiervoor zijn voorzien en kunnen direct als dusdanig in gebruik genomen worden. Alleen een bezichtiging geeft u het juiste beeld, echter alvast een eerste impressie.

Woonruimte - begane grond
Vanuit de entree / hal heeft u toegang tot de kantoorruimte, de bijkeuken en het leefgedeelte van de woning, welke als centraal deel in de woning is gesitueerd. Een heerlijk open ruimte, mede door de aanwezigheid van de vide en het zicht op de fraaie balken. Erg praktisch is het om hier een eettafel te plaatsen, aangezien direct aangrenzend de keuken is gepland. Aan de andere zijde van de ruimte is een open verbinding met een relaxruimte-/speelhoek voor de kinderen aanwezig. Op eenvoudige wijze zou hier een scheiding tussen de beide ruimtes gemaakt kunnen worden. In het deel dat als relaxruimte in gebruik is zijn tevens de liftschacht, de afsluitbare trapopgang, de toiletruimte en de slaapvleugel te bereiken. De slaapvleugel bestaat uit een tussenhal, een riante slaapkamer en een grote badkamer met aansluitingen voor ligbad, douche en toilet (nog in te richten). Verder is er nog een zeer sfeervolle tuin-/woonkamer aanwezig. Deze beschikt over grote schuifpuien waardoor er als het ware een open verbinding met de tuin ontstaat. Naast het prettige lichtinval en het fraaie tuinzicht biedt de ruimte u extra comfort door de aanwezigheid van een gas -/ houthaard en een fraaie Eiken houten vloer.

Verdieping
Via de afsluitbare trapopgang komt u op de overloop met aangrenzend een fantastische ruimte welke u als bibliotheek of extra kantoorruimte in gebruik zou kunnen nemen. Vanaf hier biedt de vide u een fijn open zicht op de leefruimte van de woning. De overloop geeft u eveneens toegang tot de drie slaapvertrekken en de praktisch ingerichte badkamer. De slaapkamers zijn allen zeer sfeervol afgewerkt met een Eiken houten vloer, stucwerk wanden en balken in zicht. De badkamer beschikt over een ligbad met douchemogelijkheid, een wandcloset en een wasbak.

Kelder
De grote kelder kent een oppervlak van circa 50m² en is vanuit de hal bereikbaar. U zou de ruimte kunnen gebruiken als bergruimte, maar is eveneens perfect om te gebruiken als fitnessruimte of mencave.

Bedrijfsruimte aan huis en/of mantelzorg

Kantoor-/praktijkruimte

Vanuit de entree /hal heeft u rechtstreeks toegang tot de kantoor -/praktijkruimte van de woning. Een riante ruimte met eigen pantry en toiletruimte. De pantry beschikt over voldoende boven- en onderkastjes, een gaskookplaat en een RVS spoelbak. Ter plaatse van de toiletruimte zijn een wandcloset en fonteintje gesitueerd.

Zelfstandige woonruimte
Deze woonruimte is ideaal als gastenverblijf of ten behoeve van mantelzorg. U komt de woning binnen middels een schuifpui via het terras aan de achterzijde van de woning. Hier treft u direct het woongedeelte met aangrenzende open keuken aan. De keuken beschikt over een L-vormige keukenopstelling met werkeiland en als inbouwapparatuur onder meer een 5-pits gaskookplaat waarboven een afzuigkap, een vaatwasser, oven, magnetron, koelkast en vriezer. Middels een schuifdeur is de toilet-/doucheruimte bereikbaar. Via een afsluitbare trapopgang heeft u toegang tot de bovenverdieping welke bestaat uit een grote slaapruimte met werkruimte en badkamer. Ter plaatse van zowel het slaap- als het werkgedeelte zijn diverse vaste kasten gesitueerd en is een fraaie houten vloer in combinatie met vloerverwarming aanwezig. Ook de ruimte achter de knieschotten is goed benut en wordt gebruikt als praktische kastruimte. Middels een schuifdeur zijn de slaapkamer en de badkamer van elkaar gescheiden. De badkamer beschikt over de aansluitingen voor de wasapparatuur, een groot Velux dakraam, een wastafel in meubel en een ligbad. Het geheel kenmerkt zich door het prettige lichtinval ter plaatse en de strakke stucwerk wand- en plafondafwerking.

Rondom de woning......
Het geheel is omheind en ter plaatse van de voordeur voorzien van een hekwerk en grind. Aan de achterzijde van de woning is een groot terras gesitueerd en heeft u een fraai zicht op de tuin. Hier kunt u heerlijk genieten van de rust en de natuur. Bij de woning behoort een perceel van circa 2.182m² (nog nader door het kadaster in te meten).

Een aantal wetenswaardigheden......
• de woning is optimaal geïsoleerd
• het dak betreft een plaat geschroefd dak voorzien van riet met een RC-waarde van 5,5.
• ramen triple glas, met uitzondering van de ramen aan de voorzijde. Dit is HR++ beglazing;
• liftschacht aanwezig
• hoogwaardige materialen zijn gebruikt, zoals onder meer hoge klasse Meranti hout, authentieke luiken, koperen dakramen, veiligheidssloten, blinde scharnieren
• de volledige woning is voorzien van vloerverwarming;
• er is een ringleiding in de woning aanwezig t.b.v. warm water;
• uitgebreide elektrische installatie aanwezig;
• door de gehele woning heen is handig gebruikt gemaakt van de aanwezige ‘loze’ ruimtes. Zo treft op de diverse plaatsen vaste kastruimtes aan en zijn installaties op een fraaie wijze aan het oog onttrokken.
• Deze woning is zeer zeker een bezichtiging waard!

Graag nodigen wij u uit om een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging te maken, alleen dan proeft u de sfeer en ziet u de mogelijkheden die de woning u te bieden heeft!

Specificaties
Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 2013
Woonoppervlakte 539 m2
Overige inpandige oppervlakte 14 m2
Perceeloppervlakte 2.128 m2
Externe bergruimte 230 m2
Inhoud 2.190 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 5
Aantal verdiepingen 3
Voorzieningen Dakraam, tv kabel, schuifpui, alarminstallatie, rookkanaal
Energie
Isolatie Dubbel glas, volledig geïsoleerd
Verwarming C.v.-ketel, mogelijkheid voor open haard
Warm water C.v.-ketel
Buitenruimte
Ligging Aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Garage Garage mogelijk, parkeerplaats

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Helkantsedijk 26 in HOOGE ZWALUWE? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

Player wordt geladen...

Woonkeuken annex woonkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Tuinkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

kantoorruimte
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer begane grond
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Overloop
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer verdieping
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Badkamer verdieping
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Gastenverblijf
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Gastenverblijf - slaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Gastenverblijf - badkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Achterzijde / terras
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding