Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

RIJEN Dongenseweg 46

Eengezinswoning, vrijstaande woning

Landelijk wonen in een beeldbepalende woonboerderij!

Altijd al een karakteristieke boerderij willen bewonen? En houdt u van uitdagingen? Dan hebben wij voor u het juiste object in de verkoop!

Deze beeldbepalende vrijstaande woonboerderij beschikt over prettige leefruimtes, biedt mogelijkheden en is voorzien van een groot bijgebouw en ruim 4 hectare perceeloppervlak. Zowel de boerderij als het bijgebouw dienen volledig gerenoveerd en gemoderniseerd te worden.

Gaat u een dergelijke uitdaging niet uit de weg? Maakt u dan met ons een afspraak voor een bezichtiging.

Kenmerken

Type woning: Vrijstaande woonboerderij
Bouwjaar: Woning circa 1928, bijgebouw circa 1971
Inhoud woning: Circa 1.382 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 143 m2
Overige inpandige ruimte: Circa 229 m2
Gebouwgebonden buitenruimte: Circa 11 m2
Externe bergruimte: Circa 199 m2
Perceel kadastraal bekend als: Gemeente Gilze en Rijen, sectie M, nummer 498, groot 4 ha 06 a 50 ca
Nutsvoorzieningen: Aangesloten op water, gas, elektra en cai. Niet aangesloten op het riool.
Isolatie: De woning is voorzien van houten kozijnen waarin grotendeels dubbele beglazing.
Verwarming en warm water: Middels een gasgestookte CV-installatie, merk Radson, bouwjaar circa 1997;
Asbest: Er zijn asbesthoudende materialen verwerkt in de twee schoorsteendoorvoeren op zolder, het plafond in de kelder, het dak van de aanbouw en het dak van het bijgebouw.
Bestemming: Wonen, karakteristiek
Ligging: Landelijk gelegen, aan doorgaande weg, vrij uitzicht
Bijzonderheden: De woning dient volledig gerenoveerd te worden. De woning is een beeldbepalend object waardoor het eventueel slopen en nieuw bouwen van de woning niet aan de orde is. Het slopen van het bijgebouw is wel mogelijk, echter mag er na sloop beduidend minder oppervlakte aan bijgebouw teruggebouwd worden.

De indeling….

Ondanks dat men volgens Brabants gebruik gewoon achterom komt heeft deze woning een entree met kleine hal. Deze hal is voorzien van een tegelvloer en meterkast en geeft toegang tot de voorkamer aan de ene zijde en de woonkamer aan de andere zijde. Direct grenzend aan de woonkamer is de ruime woonkeuken gesitueerd.

Voorkamer
Aan de voorzijde van de woning, links van de hal, treft u de voorkamer aan. Dit is een fijne ruimte wanneer u een separate speelruimte voor de kinderen of een kantoorruimte aan huis wenst te hebben. In de kamer is een sierschouw en een laminaatvloer aanwezig. Verder is de ruimte afgewerkt met behang wanden en een schrootjes plafond. Het houten kozijn beschikt over dubbele beglazing.

Woonkamer
Rechts van de hal, eveneens aan de voorzijde van de woning gesitueerd, treft u de woonkamer aan. De ruimte is voorzien van een sierschouw en drie praktische inbouwkasten waarvan een grote trap-/provisiekast en een waarin de gasmeter staat opgesteld. Vanuit de woonkamer heeft u middels openslaande deuren, voorzien van glas in lood, toegang tot de woonkeuken. De kamer is verder afgewerkt met vloerbedekking, behang wanden en een schrootjes plafond. Ook hier houten kozijnen waarin dubbele beglazing.

Woonkeuken
De spil in het huis is de woonkeuken. Zeer centraal gesitueerd en toegang gevend aan de woonkamer middels dubbele deuren, de ruime wijn-/provisiekelder op stahoogte, de afsluitbare trapopgang richting opkamer/verdieping en het portaal naar de badkamer en aangebouwde stalruimte. De keuken is ingericht met een L-vormig interieur voorzien van voldoende kastruimte. De ruimte beschikt over een zeil vloerbedekking, deels betegelde wanden en een schrootjes plafond. Het houten kozijn met dubbele beglazing is voorzien van een elektrisch bedienbaar rolluik.

Portaal
Via het deels betegelde portaal, welke is voorzien van een buitendeur met rolluik naar het achter-terrein, heeft u toegang tot de keuken, badkamer en aangebouwde stalruimte.

Badkamer
Via het portaal bereikt u de badkamer. Deze is volledig betegeld en ingericht met een douche, wastafel, staand toilet en radiator.

Stalruimte
De stalruimte - voormalige koeienstal – is voorzien van authentieke staldeuren, de originele balken en een betonnen vloer waaronder een gierkelder / mestput is gesitueerd. Aangezien de woning niet op het riool is aangesloten loopt de afwatering van de woning, zoals van het toilet, eveneens via deze put. Verder is er een eenvoudig keukenblok, een wasmachine aansluiting en een separate, deels betegelde toiletruimte in de stal gesitueerd. Middels een losse trap / luik is de voormalige hooizolder bereikbaar.

Garage / Berging
Buitenom is er een aangebouwde garage / berging bereikbaar. Vroeger heeft deze ruimte dienst gedaan als keuken en beschikt dan ook over elektra en verwarming. De ruimte is thans in gebruik als garage / berging, maar zou eveneens geschikt kunnen zijn als hobby- of werkruimte. De garage / berging is ruim van opzet en beschikt over openslaande garagedeuren, twee separate toegangsdeuren en een raam waarin enkele beglazing (houten kozijn).

De verdieping

Vanuit de keuken heeft u toegang tot de afsluitbare trapopgang. Middels deze bordestrap bereikt u allereerst de opkamer en vervolgens op de verdieping een riante zolderruimte en twee slaapkamers.

Zolderruimte
De trapopgang is niet alleen ter plaatse van de keuken afsluitbaar, maar ook op de zolder is deze af te sluiten middels een groot luik. De ruimte is zeer riant en biedt mogelijkheden om naast de twee bestaande kamers nog extra kamers te creëren. Thans is de ruimte voorzien van een houten vloer, stucwerk wanden, een balkenplafond in zicht met klein dakraam, een raam in de zijgevel (houten kozijn, dubbel glas) en de opstelling van de CV-ketel. Via deze zolder is tevens de voormalige hooizolder te bereiken.

Slaapkamers
De twee slaapkamers zijn ruim van opzet, zijn voorzien van paneeldeuren, hebben een dakkapel waarin dubbele beglazing en zijn afgewerkt met een zeil vloerbedekking, schrootjes wanden en plafonds. Een van de kamers beschikt over een vaste kast.

Rondom de boerderij......

........ligt een riant perceel van ruim 4 hectare groot. Op dit perceel staat naast de boerderij een riant bijgebouw met stallingsruimte voor onder meer tractoren, opslagruimte, kantoor-/werkruimte, twee paardenboxen en een voormalige kalverenstal. Vanuit de paardenboxen is een uitloopmogelijkheid richting de naastgelegen weide aanwezig. Achter de opstallen is een groot grasland gesitueerd met aangrenzend agrarisch gebied. Hierdoor heeft u een fijn weids uitzicht aan de achterzijde van de woning.

Gilze en Rijen en omgeving

Gilze en Rijen is een gemeente ten zuidwesten van Tilburg in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente telt 26.399 inwoners (31 mei 2018, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 65,69 km². De gemeentenaam is ontleend aan een in 1524 gestichte parochie, maar het woordje en wordt vaak weggelaten: men zegt en schrijft ‘Gilze-Rijen’. Dit is wél de naam van het station aan de zuidzijde van Rijen aan de Spoorlijn Breda - Eindhoven en de in het centrum van de gemeente liggende vliegbasis Gilze-Rijen. Gilze en Rijen liggen hemelsbreed vier kilometer uit elkaar, maar over de weg via Hulten, is het 5,5 kilometer, omdat de Molenschotse Heide en vliegbasis Gilze-Rijen en de A58 ertussenin liggen. Vóór de vestiging van de vliegbasis was dit niet het geval en liep er een nagenoeg rechte weg naar Gilze over de Nerhovensche Heide. Het bedevaartsplaatsje Molenschot ligt westelijk, het verst van Tilburg. Gilze en Hulten, dat in de oorlog grotendeels verwoest werd, liggen sinds de laatste uitbreiding van de Reeshof dichter bij het Tilburgse woongebied dan bij Rijen of Molenschot. Het mediaconcern Audax en de vliegbasis zijn grote werkgevers; verder bieden Tilburg, Breda en Oosterhout werkgelegenheid. Rijen beschikt over een treinstation Station Gilze-Rijen. Verder is er een busverbinding met Breda, Oosterhout en Tilburg. De gemeente is over autosnelwegen bereikbaar via de A58 en A27. Daarnaast is tevens de N282 een belangrijke doorgaande weg door de gemeente daar deze de voornaamste wegverbinding is (naast de autosnelweg) tussen Breda en Tilburg. Een andere belangrijke weg in de gemeente is de N260 vanaf de Ring Tilburg via Hulten en Gilze naar Alphen en Baarle-Nassau.

Specificaties
Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1928
Woonoppervlakte 143 m2
Overige inpandige oppervlakte 229 m2
Perceeloppervlakte 40.650 m2
Externe bergruimte 199 m2
Inhoud 1.382 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 3
Voorzieningen Rolluiken, tv kabel
Energie
C.V.-ketel Radson (Eigendom, Combiketel, 1997)
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming C.v.-ketel
Warm water C.v.-ketel
Buitenruimte
Ligging Vrij uitzicht, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Achtertuin 22 m2 (5m diep en 4m breed)
Garage Aangebouwde stenen garage, parkeerplaats

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Dongenseweg 46 in RIJEN? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

Player wordt geladen...

Voorzijde / Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Achterzijde / Terrein
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Achterzijde / Terrein
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Voorkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Woonkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Keuken
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Badkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Opkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Overloop / Zolderruimte
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Aangebouwde schuur
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Zolder (voormalige hooizolder boven aangebouwde schuur)
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Garage
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding