Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

WAGENBERG Parallelweg 24 a

Woonboerderij, vrijstaande woning

De map wordt geladen…

De kaart openen / sluiten

Rustig gelegen in prettige woonomgeving!

Deze fraaie casco Vlaamsche Schuur is gelegen aan een rustige weg aan de rand van Wagenberg. Voorzieningen zoals winkels, basisschool en sportaccommodaties zijn in de nabijheid gesitueerd. Uitvalswegen richting Breda, Rotterdam en ‘s-Hertogenbosch zijn goed bereikbaar.

Wagenberg en omgeving

Wagenberg is een dorp in de gemeente Drimmelen. Tot de gemeentelijke herindeling in 1997 is het altijd verbonden geweest aan Terheijden. Het telt 2195 inwoners (2016).
De omgeving van Wagenberg bestond vroeger uit moerassige veengebieden, waar men turf won. De Sint-Elisabethvloed van 1421 maakte dat de zee opdrong tot het gebied ten westen en noorden van Wagenberg. Daar zijn later zeekleipolders ontstaan. Sommige daarvan, zoals de Groote Zonzeelsche Polder, zijn tegenwoordig grootschalige landbouwgebieden. Van de oude situatie rest het natuurgebied Zonzeel ten noorden van Wagenberg en de Terheijdense Binnenpolder ten zuidoosten van Wagenberg. In Wagenberg bevindt zich het Natuur- en Landschapspark Wagenberg, een gebied van 14 hectare, op het terrein van een vroegere zandwinning.

Fantastische uitdaging…..

Deze vrijstaande Vlaamsche Schuur met fijne tuin en twee multifunctionele bijgebouwen biedt u een fantastische uitdaging. Van buiten volledig in stijl herbouwd en geheel conform de huidige normen geisoleerd, echter van binnen nog grotendeels vrij indeelbaar en volledig in te richten naar eigen smaak.

Begane grond
De huidige indeling is ruim van opzet en op eenvoudige wijze aan te passen naar uw eigen wensen. Vanuit de riante entree / hal met plaats voor de meterkast, garderoberuimte en trapopgang heeft u toegang tot de woonkamer aan de ene zijde en een slaapkamer met mogelijkheid voor een badkamer aan de andere zijde. De woonkamer is een geweldige open ruimte met veel lichtinval, een fraai stalen kozijn in de zijgevel, tuindeuren en aansluitend de keuken met eveneens deuren richting de tuin. Vanuit de hal is via een portaal met toiletruimte de bijkeuken met buitendeur bereikbaar. Vanuit deze bijkeuken is een tweede (slaap)kamer toegankelijk.

Verdieping
Ter plaatse van de verdieping zijn alleen nog de balken aanwezig waardoor de ruimtes nog vrij indeelbaar zijn. Zo zou u kunnen denken aan een aantal slaapkamers en badkamer aan de ene zijde om middels een loopbrug naar de andere zijde te gaan alwaar u nog een aantal slaap- of werkkamers kunt creeren. Een aantal dakramen zijn reeds ter plaatse aanwezig.

Twee multifunctionele bijgebouwen…..

Zowel aan de voor als achterzijde is de woning voorzien van een keurige tuin. De voortuin bestaat voornamelijk uit plantenborders en een looppad richting de entree van de woning. De achtertuin is zeer privacyvol, beschikt over een groot gazon en geeft toegang aan de twee bijgebouwen.

Garage / Berging
Deze voormalige koeienstal is thans in gebruik als zijnde garage en aansluitend berging. Het gebouw beschikt over de originele raam- en deurpartijen. Het zadeldak is gedekt met pannen en met riet onderschoten. De garage is voorzien van elektrisch bedienbare deuren.

Atelierruimte
Deze ruimte is thans als atelier in gebruik, maar gezien de grootte en aanwezige voorzieningen zoals een werk-/woonruimte, eenvoudige keuken, toiletruimte en douchegelegenheid eveneens als tweede woonruimte (bijvoorbeeld t.b.v. mantelzorg) of kantoor aan huis te gebruiken.
De werk-/woonruimte is voorzien van een tegelvloer, verwarming, balken plafond en openslaande deuren naar de achtertuin. De ramen zijn voorzien van voorzetramen. Ook de muren zijn voorzien van voorzetmuren en isolatie.

Kenmerken

Type woning: Vrijstaande casco woning - Vlaamsche Schuur
Bouwjaar: oorspronkelijk bouwjaar circa 1800,
woning met behoud van balken opnieuw opgebouwd in 2011
Inhoud woning: Circa 1.225 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: Circa 200 m2 (woonhuis)
Circa 46 m2 (atelier)
Overige inpandige ruimte: Circa 55 m2 (garage)
Circa 30 m2 (verdieping atelier)
Perceel kadastraal bekend als: Gemeente Terheijden, sectie D nummer 3575 gedeeltelijk, circa groot 8 a 00 ca;
Isolatie: Volledig geïsoleerd conform huidige normen en voorzien van een gespijkerde rieten kapconstructie;
Kozijnen: Deels kunststof en deels stalen kozijnen; allen voorzien van dubbele beglazing;
Nutsvoorzieningen: Riolering, gas, water en elektra nog aan te leggen. Ringleiding riool is aanwezig;
Verwarming en water: Nog aan te leggen
Asbest: Gezien de leeftijd van de bijgebouwen bestaat de mogelijkheid dat hierin asbesthoudende materialen zijn verwerkt.
Bestemming: Wonen
Ligging: Aan rustige weg.
Bijzonderheden: Het perceel betreft een deelperceel en dient nog nader door het Kadaster te worden ingemeten. Het betreft hier een gemeentelijk monument.

Specificaties
Soort woonhuis Woonboerderij, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 246 m2
Overige inpandige oppervlakte 86 m2
Perceeloppervlakte 800 m2
Inhoud 1.734 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 7
Aantal verdiepingen 2
Voorzieningen Dakraam
Energie
Isolatie Volledig geïsoleerd
Verwarming Geen verwarming
Warm water Geen
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg
Tuin Achtertuin, voortuin
Achtertuin 43 m2 (5m diep en 9m breed)
Ligging tuin Gelegen op het zuidoost, bereikbaar via achterom
Garage Vrijstaande stenen garage

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Parallelweg 24 a in WAGENBERG? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

Player wordt geladen...

Voorzijde / Straatbeeld
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Achterzijde / Terrein
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Zijkant
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Hal
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Woonkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

Slaapkamer
Houdt de muisknop of vinger op het beeld om naar rechts/links te bewegen

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding