Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Agrarisch makelen in coronatijden

Een ouder echtpaar aan het hoofd van de eettafel vertelt over de verkoopplannen van hun boerderij. Ik zit met mijn wegwerphandschoenen ruim twee meter verderop, aan het andere tafeleind. Ik kom zelf uit een boerenfamilie en ben ruimte om me heen gewend, maar de afstand die we nu moeten houden is van een andere orde. Zoals voor iedereen, betekenen de coronamaatregelen ook voor makelaars een nieuwe werkelijkheid. Toch valt er voor onze beroepsgroep nog redelijk door te werken. Voorlopig hoeven mensen hun koop- en verkoopplannen gelukkig niet in de ijskast te zetten.

Lees verder
Daling boeren biedt nieuwe kansen platteland

Terwijl het goed gaat met de markt voor woonboerderijen op het platteland, staat de markt voor agrarisch vastgoed voor diverse uitdagingen. Dit beschrijft NVM in de publicatie ‘Vastgoedmarkt in beeld 2019’. Hoewel schaalvergroting en de milieumaatregelen niet alle onderdelen van de agrarische sector even hard treffen, stijgen de grondprijzen slechts licht en neemt leegstand van bebouwing toe. De NVM Agrarisch & Landelijk-makelaars zetten zich in voor herbestemming.

Lees verder
BoerenBusiness "Gevecht om grond groeit door partijen buiten landbouw"

Gevecht om grond groeit door partijen buiten landbouw. Na het einde van de melkquotering kwam het gevecht om landbouwgrond in eerste instantie helemaal niet zo snel op gang. Maar sinds najaar 2019 is de strijd in volle hevigheid losgebarsten. Vooral vanwege overheidsbeleid.

In grond werd de eerste jaren na de afschaffing van de melk- quotering niet veel geïnvesteerd, constateert makelaar Ard Klijsen, voorzitter van de vakgroep Agrarisch & Landelijk van de makelaarsvereniging NVM. “Eerst investeerden melkveehouders in stallen en toen de fosfaatrechten werden ingevoerd slokte dat de investeringsruimte op. Ik heb de indruk dat er de laatste tijd eindelijk wat ruimte komt om te investeren in grond. De banken spelen daar een belangrijke rol in.”

Lees het volledige artikel in onderstaande afbeeldingen.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding