Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

2018: uitdagend jaar voor de agrarische vastgoedmarkt

“Het zit niet mee in de agrarische vastgoedmarkt”, zegt Ard Klijsen, voorzitter van de NVM Vakgroep Agrarisch & Landelijk Vastgoed. Het rendement in de glastuinbouw, varkenshouderij en melkveehouderij staat onder druk en dat heeft impact op het aantal transacties.

Lees verder
Woningmarkt gaat richting evenwicht, echter krapte blijft

“De krapte op de woningmarkt houdt aan. Toch neemt de gekte verder af” concludeert NVM-voorzitter Ger Jaarsma op basis van de woningmarktcijfers van het eerste kwartaal van 2019. “In het eerste kwartaal van 2019 zijn er 3,2% minder woningen van eigenaar gewisseld dan in datzelfde kwartaal in 2018. Het aantal verkopen stabiliseert en we bereiken ‘het nieuwe normaal’.” Wanneer de huidige trends doorzetten, komen de NVM-makelaars dit jaar uit op 145.000 transacties.

Lees verder
Hoofdlijnen herziening pachtwetgeving

Minister Schouten heeft onlangs enkele beleidsvoorstellen gedaan, die als leidraad dienen voor een herziening van de pachtwetgeving. De belangrijkste wijziging is, dat de minister een nieuwe vorm van langdurige pacht wil introduceren door o.a. de maximale termijn van kortdurende liberale pacht te schrappen. Daarnaast is het de bedoeling om kortlopende pacht te ontmoedigen. De voorstellen worden in overleg met o.a. belanghebbenden verder uitgewerkt. De minister hoopt dit jaar nog een conceptwetsvoorstel gereed te hebben.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding