Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Column Ard Klijsen juni 2018, Handel in fosfaatrechten verloopt transparant

Begin dit jaar is het fosfaatrechtenstelsel in werking getreden. Doel daarvan is om onder door de EU vastgestelde fosfaatplafond in dierlijke mest te blijven. Met dit stelsel is tevens de handel in fosfaatrechten van start gegaan. Daarmee kunnen stoppende melkveehouders hun fosfaatrechten –verkopen aan boeren die willen uitbreiden naar meer melkkoeien en daarvoor fosfaatrechten nodig hebben.

Lees verder
Markt voor landelijke woningen vaart eigen koers

Sinds ruim een jaar wordt de markt voor landelijke woningen door de NVM in opdracht van Buitenstate makelaars in kaart gebracht. Dat zijn unieke cijfers. Want specifiek data voor deze markt - vrijstaande woningen, ‘landelijk gelegen’ en/of ‘buiten de bebouwde kom’- bestonden nog niet. De cijfers worden aangevuld met de NVM-cijfers van ‘woonboerderijen’. Zo ontstaat een transparant beeld van deze zeer diverse markt die, zoals blijkt uit de data, haar eigen koers vaart.

Lees verder
Makelaars organiseren unieke woningverkiezing

Buitenstate Makelaars, een samenwerkingsverband van 37 NVM-makelaarskantoren door heel Nederland organiseert voor de tweede keer de verkiezing van de mooiste landelijk gelegen, vrijstaande woning in het buitengebied. Woningeigenaren maken kans op een culinair tuinfeest t.w.v. € 5.000,-.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding