Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

ALMKERK Emmikhovenseweg 3

Eengezinswoning, vrijstaande woning

Het object behoeft opknapwerk. De opstallen zijn verouderd.


De woning en omgeving

De woning met diepe voortuin, aangebouwde stal en vrijstaande paardenstal met paardenwei en buitenbak, is gelegen aan de rand van het dorp Almkerk.

Almkerk is gelegen in de voormalige gemeente Woudrichem, dat sinds januari 2019 is gefuseerd met gemeente Aalburg en Werkendam tot de gemeente Altena. Almkerk ligt aan de N322, welke een verbinding heeft met de A27 en de N267. Tevens is de N283 een nabijgelegen uitvalsweg.


Dé kans voor het creëren van uw droomhuis op een droomlocatie!

De locatie van deze karakteristieke Buitenstate is dé perfecte combinatie van landelijk wonen met uitzicht over de landerijen met de bijbehorende rust en toch de voorzieningen van het dorp en de stad met hun sfeer op korte afstand. Zo heeft Almkerk een grote supermarkt, drogisterij, een bakker en nog meer diverse winkels. Tevens zijn er voorzieningen zoals scholen en diverse zorginstellingen. De verbindingen met het openbaar vervoer door onder andere busstation Tol in het nabijgelegen Sleeuwijk zijn ook uitstekend, voor bijvoorbeeld de stad Breda. De gezellige stad Gorinchem is al binnen een kwartier met de auto te bereiken. De woning is sinds 1991 via de familie van de eigenaar in het bezit gekomen van de huidige eigenaar, waar destijds een handel was in paarden en koeien, wat later door de huidige eigenaar werd voortgezet met veehandel. In 1935 is het als agrarisch bedrijf gebouwd en daarna niet meer uit de familie gegaan. De koeien stonden destijds in de aangebouwde stal, het achterhuis (stakenstal). De vrijstaande schuur is er in 1996 bijgebouwd. Momenteel heeft het wel een woonbestemming en is het bekend van de gemeente dat de huidige paardenstal verplaatst mag worden indien men wenst. De opstallen zijn wel verouderd waardoor enig opknapwerk vereist is.

De woning met twee eigen toegangen, wat bedrijf aan huis mogelijk maakt, is niet geïsoleerd en heeft als nutsvoorzieningen, gas, water, electra, riolering en CAI. Op de diepe oprit naar de woning berust een recht van overpad voor de woning en de buren. Dit is formeel vastgelegd als erfdienstbaarheid. Het weiland achter de woning heeft een verbinding met de verharde weg, de Duijlweg van Almkerk naar Babyloniënbroek.


De indeling

De woning is gelegen aan een rustige weg met veel landerijen en heeft aan de achterzijde prachtig uitzicht over het eigen land in dit polderlandschap. U komt de woning, die is bedekt met opnieuw verbeterde Hollandse dakpannen, binnen vanuit de diepe voortuin met diverse bomen en beplantingen, waar u de karakteristieke elementen van de woning al tegenkomt, zoals de vensters en het kettingverband metselwerk. Via de hal met houten vloer, treft u de trap naar de verdieping en aan de linkerzijde treft u slaapkamer I (steensmuur) met een raampartij. Deze kamer wordt verwarmd middels een kacheltje, gezien er geen verwarming aanwezig is. Er is wel gasaansluiting. Naast slaapkamer I bevindt zich hier ook de tweede slaapkamer, wat verder vergelijkbaar is als de eerste slaapkamer.

De woonkamer bevindt zich na binnenkomst via de hal aan de rechterzijde, aan de voorzijde en rechterzijde van de woning, en beschikt over twee raampartijen. De woonkamer wordt tevens verwarmd middels een kacheltje. De woonkamer biedt toegang tot de bijkeuken met granieten aanrechtblok en huurboiler. In de bijkeuken bevinden zich de aansluitingen voor het wasapparatuur. De bijkeuken heeft een betonvloer en biedt toegang tot de grote kelder.

Aan de rechterzijde vanuit de bijkeuken, bevindt zich de voormalige koeienstal met raampartij. Hier is tevens een volledig betegelde badkamer gevestigd met ligbad, toilet en wastafel. De koeienstal met stalen balkenconstructie en houten balklaag geeft toegang tot de ruimte met de tweede eigen toegang, zijentree, waar ook de trap naar de verdieping zich bevindt.

Op de verdieping heeft u vanuit de overloop toegang tot een kamer met raampartijen, die in het verleden in gebruik is geweest als verblijfsruimte, wat door de volledig betegelde doucheruimte met toilet en wastafel op deze locatie mogelijk is. De kamer is voorzien van een gaskachel en een geiser. De ruimte heeft een schrootjesplafond met houten balklaag, houten vloer en gipswanden. Tevens bevindt zich hier nog een tweede kamer (slaapkamer), die dezelfde afwerking kent.

Op de verdieping, welke vanaf de hal aan de voorzijde van de woning te betreden is, bevindt zich een ruimte met twee slaapkamers en vaste kast. Deze ruimte heeft een hardboard plafond met hout onderlaten kapconstructie en een houten vloer. In het zicht zijn twee rookkanalen.


Het perceel en omgeving

De paardenstal van 1996 op het perceel heeft vijf boxen, is voorzien van elektra en is afgewerkt met stalen spanten, houten gordingen, asbestvrije golfplaten en een vloer van betontegels.

Het perceel biedt de mogelijkheid tot het parkeren van meerdere auto´s door de aanwezige carport met golfplaten en de diepe oprit.

Specificaties
Soort woonhuis Eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1935
Woonoppervlakte 189 m2
Overige inpandige oppervlakte 26 m2
Perceeloppervlakte 8.965 m2
Externe bergruimte 141 m2
Inhoud 797 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 3
Aantal verdiepingen 3
Voorzieningen Dakraam, tv kabel, rookkanaal
Energie
Isolatie Geen isolatie
Warm water Geiser eigendom, elektrische boiler eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Garage Geen garage

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Emmikhovenseweg 3 in ALMKERK? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding