Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Uw nieuwe woning?

Terug naar het overzicht

RIJEN Dongenseweg 17 a

Woonboerderij, vrijstaande woning

Het dorp Rijen
Dit object is uniek gelegen in een agrarisch gebied van Rijen, met uitzicht op het natuur- en bosgebied en op korte afstand van sportpark “De Vijf Eiken”, winkelcentrum de Laverije, huisartsenpraktijk met apotheek, scholen, het gemeentehuis, het station en bushaltes.
Gilze en Rijen is een uitgestrekte gemeente in de provincie Noord-Brabant ten zuidwesten van Tilburg en bestaat uit de dorpen Rijen, Gilze, Molenschot en Hulten. De gemeente telt ca. 25.655 inwoners en heeft een oppervlakte van 65,69 km2. Rijen telt ca. 16.500 inwoners.
Aan de oostzijde ligt een uitgestrekt landbouw- en weidegebied; aan de westzijde ligt het uitgestrekte complex van de staatsboswachterij Dorst, waarin het natuurgebied Surae ligt. De goede verbindingen hebben zeker bijgedragen aan de industriële ontwikkeling. Voorheen was de leer-, lederwaren- en schoennijverheid de belangrijkste industriebranche. In de loop der jaren ligt de kracht in de gemixte vorm van bedrijvigheid die plaats vindt in de gemeente. Rijen beschikt over een treinstation Station Gilze-Rijen. Er is een busverbinding van Veolia Transport Nederland met Breda, Oosterhout en Tilburg. Bereikbaar via de A58 en A27. De gemeente is toeristisch gezien uiterst gunstig gelegen tussen de grote attractieparken als de Efteling, de Beekse Bergen en de Biesbosch.

Vrijstaande woning met veel ruimte
Voormalig agrarisch bedrijf, gecombineerd bedrijf, melkvee, varkens, akkerbouw/bieten. Het bedrijf is gestaakt half jaren ‘80. De varkensstal is circa 2010 afgebroken. Het betreft een woonhuis met aangebouwde voormalige stakenstal (koeienstal) en aangebouwde jongveestal, een vrijstaande houten schuur (voormalige rijtuigenstalling), hooischuur/machineberging en een vrijstaande voor- malige ligboxenstal. Het object is toegankelijk via grond van derden, dit overpad is niet notarieel vastgelegd.

Entree
De entree via de voordeur komt uit in de hal aan de voorzijde van de woning. Deze hal is afgewerkt met een tegelvloer, grenol wanden met schroten en een zachtboard plafond. Tevens bevindt zich in de hal de meterkast met vijf groepen, de aardlekschakelaar, krachtstroom en gasmeter. Tevens is glasvezel aanwezig, maar deze is niet aangesloten.
De woning is tevens te betreden via de achterentree via de hal aan de achterzijde van de woning. De naastgelegen toiletruimte en doucheruimte zijn deels betegeld. De doucheruimte is voorzien van een tegelvloer en verwarming. Tevens bevindt hier de aansluiting voor het wasapparatuur.
De vanuit de hal te bereiken stakenstal is voorzien van een houten zolder.

Woonkeuken
De woonkeuken is afgewerkt met een laminaatvloer en boardplafond en is deels betegeld. De woonkeuken is voorzien van een -gaskachel, c.v., gasaansluiting en een RVS aanrechtblok. Naast de keuken bevindt zich de provisiekast en de trap naar de verdieping.
De kelder is onbetegeld. Boven de kelder bevindt zich de opkamer met houten vloer. De kelder is verder afgewerkt met stucwanden, granol en schroten.

Woonkamer
De woonkamer is voorzien van een laminaatvloer op een betonnen ondervloer en een akoustisch plafond. De wanden zijn afgewerkt met behang. Tevens zijn hier drie rollruiken aanwezig. Op de begane grond, naast de woonkamer, bevindt zich ook nog een slaapkamer. Deze slaapkamer is voorzien van een betonnen vloer en de wanden zijn afgewerkt met behang.

De verdieping
Naast de keuken bevindt zich de trap naar de verdieping. Het betreft een houten verdiepingsvloer.

Overloop
Op de overloop vindt u de HR cv-ketel van Nefit. Tevens is er een elektrische boiler aanwezig van het merk Inventum.

Slaapkamers
Er bevinden nog drie slaapkamers op de verdieping. Alle slaapkamers hebben een dakkapel en zijn afgewerkt met houten wanden en een zachtboard plafond.

Aangebouwde jongveestal
De aangebouwde jongveestal heeft een betonvloer, steensmuren en een asbestplafond, staken met drinkbakken en mestputten/mestgoten. Verder is
er verlichting aanwezig. De zolder is niet bereikbaar. De houten afhang met asbesthoudende golfplaten kan dienen als berging. De buizen van de bron voor beregening zijn niet meer aanwezig.

Houten schuur
De vrijstaande schuur heeft een hou- ten constructie en pannendak met riet onderlaten met karakteristieke spanten. De achtergevel is deels steens en de gevels zijn van hout. Het betreft een deels betonvloer.

Voormalige ligboxenstal
Het voormalige tanklokaal heeft een tegelvloer met betonnenvloer.
De voormalige melkstal is deels betegeld. Het apparatuur is niet meer aanwezig. Verder vindt u hier de ligboxen met roosters en een betonnen voergang. De stal heeft stalen spanten met betonnen wanden, asbesthoudende dakplaten, dupanel dakisolatie en een open nok.


Dit object hebben wij direct verkocht. Bent u op zoek naar een vergelijkbaar object, neem dan contact met ons op en schrijf u bij ons in als zoeker! Onze zoekers en onze collega-makelaars worden als eerste op de hoogte gebracht van nieuw aanbod.
(Dit object is enkel aangemeld ten behoeve van de statistieken. De informatie is derhalve beknopt/onvolledig weergegeven. Hieraan kunnen dan ook geen rechten ontleend worden).

Specificaties
Soort woonhuis Woonboerderij, vrijstaande woning
Woonoppervlakte 117 m2
Overige inpandige oppervlakte 361 m2
Perceeloppervlakte 5.135 m2
Externe bergruimte 609 m2
Inhoud 1.521 m3
Indeling
Aantal slaapkamers 4
Aantal verdiepingen 3
Voorzieningen Rolluiken
Energie
Isolatie Geen isolatie
Warm water C.v.-ketel, elektrische boiler huur
Buitenruimte
Ligging Aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Garage Aangebouwde stenen garage, vrijstaande stenen garage, vrijstaande houten garage

Neem contact met ons op

Vrijblijvend meer weten over Dongenseweg 17 a in RIJEN? Aarzel niet en neem contact met ons op via onderstaand formulier.


 

* Deze velden zijn verplicht

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding