Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

Herbestemming: Voormalige schuur wordt energieneutrale woning

Een originele balkenconstructie uit het jaar 1830, een fraai rieten dak en vooral dat fantastische uitzicht over de Brabantse velden: Patrick Tent en Patricia Kruis werden op slag verliefd op de voormalige boerenschuur aan de Zuidlangeweg in Oudemolen. Hij verbouwt het momenteel tot een (bijna) energieneutrale woning. Een plattelandsdroom die uitkomt. “We wisten vooraf dat het herbestemmen een lang traject zou zijn, maar het is een succes gebleken. Nu blijft de cultuurhistorische waarde van de schuur behouden.”

Lees verder
Nieuwe NVM cijfers van afgelopen maand: Huizenmarkt blijft stabiel

Het aantal woningen dat de afgelopen maand te koop is gezet, blijft stabiel. Dit waren er wekelijks circa 4.000 terwijl in de periode voor de intelligente lockdown het wekelijks gemiddeld 3.000 woningen waren. Ook de verkoop loopt goed door: de afgelopen week werden er 3700 woningen verkocht. Niet eerder in 2020 waren er dat in een week zoveel. Met name de verkoop van woningen in de hogere prijsklassen is aangetrokken. Dit blijkt uit recente cijfers van de NVM.

Lees verder
Vraag naar landbouwgrond blijft groter dan aanbod

Ondanks de onzekerheden rondom corona, het stikstofbeleid en de droogte, blijft de vraag naar landbouwgrond hoog. Er is te weinig aanbod, al zijn er wel regionale verschillen. Zo is de vraag in Noord-Brabant en Flevoland het hoogst, in Friesland en Groningen het kleinst. Dat vertelt Ard Klijsen, agrarisch makelaar en taxateur en voorzitter van de vakgroep Agrarisch & Landelijk bij de NVM.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding