Klijsen Makelaardij
Naar de homepagina Menu

Nieuws en actualiteiten

BoerenBusiness "Gevecht om grond groeit door partijen buiten landbouw"

Gevecht om grond groeit door partijen buiten landbouw. Na het einde van de melkquotering kwam het gevecht om landbouwgrond in eerste instantie helemaal niet zo snel op gang. Maar sinds najaar 2019 is de strijd in volle hevigheid losgebarsten. Vooral vanwege overheidsbeleid.

In grond werd de eerste jaren na de afschaffing van de melk- quotering niet veel geïnvesteerd, constateert makelaar Ard Klijsen, voorzitter van de vakgroep Agrarisch & Landelijk van de makelaarsvereniging NVM. “Eerst investeerden melkveehouders in stallen en toen de fosfaatrechten werden ingevoerd slokte dat de investeringsruimte op. Ik heb de indruk dat er de laatste tijd eindelijk wat ruimte komt om te investeren in grond. De banken spelen daar een belangrijke rol in.”

Lees het volledige artikel in onderstaande afbeeldingen.

Lees verder
Maatwerk in makelen

Buitenstate als specialist in landelijk wonen.
De oprichting van Buitenstate in 2009 ontstond vanuit idealisme. Het geloof dat het woningsegment op het platteland en in de buitengebieden een geheel eigen benadering nodig heeft. Ondertussen is dit NVM samenwerkingsverband door haar specialisatie in landelijk wonen uitgegroeid tot een organisatie met het grootste aanbod vrijstaande woningen in het buitengebied. Het Buitenstate-netwerk bestaat momenteel uit 21 kantoren en 45 vestigingen verdeeld over verschillende regio’s in heel Nederland.

Lees verder

www.klijsen.nl maakt gebruik van cookies - lees meer of sluit deze melding