Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
10-03-2022

Vacature Medewerker Binnendienst Makelaardij (28 -40 uur per week)

Ben jij een administratieve duizendpoot? Kun je snel schakelen en zou je jezelf om schrijven als een spin in het web die anderen graag ontlast door taken uit handen te nemen? Heb je een hoge mate van zelfstandigheid en ben je nauwkeurig? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Functieomschrijving:
Je ondersteunt de makelaars op secretarieel vlak, je beantwoordt de telefoon en ontvangt bezoekers. Je onderhoudt het zoekersbestand en verwerkt de binnengekomen e-mails en correspondentie. Je verzorgt de diverse PR-, marketing- en Social Media-uitingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het maken en versturen van de nieuwsbrieven. Ook het opmaken van de verkoopbrochures, dossiervoorbereiding en -beheer, het aan- en afmelden van aanbod, uitwerken van koopovereenkomsten en taxatierapporten behoort tot je taken. Je gaat je daarnaast bezighouden met facturatie en voorraad- en archiefbeheer. Mocht je ARMT of KRMT gediplomeerd zijn dan worden jouw taken uitgebreid met bezichtigingen en onderhandelingen.

Kortom; een veelzijdige en afwisselende binnendienstfunctie op een middelgroot makelaarskantoor met een fijn team!

Functie-eisen:

  • MBO +/HBO werk- en denkniveau
  • Gecertificeerd ARMT of KRMT is een pré
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Beschikbaar voor minimaal 28 uur per week.
  • Ervaring met Word en Excel; ervaring met Apple, Realworks, Indesign is een pré.
  • Zelfstandig, accuraat en commercieel
  • Klantvriendelijk, representatief en stressbestendig.

Heb je reeds ervaring in de makelaardij dan is dat zeker een pluspunt! Het betreft hier een baan voor de langere termijn, waarin je goed jouw toegevoegde waarde kunt laten zien.

Reageren:      
Ben jij de kandidaat waar wij naar op zoek zijn? Stuur dan zo spoedig mogelijk je CV naar vacature@klijsen.nl, t.a.v. Ard Klijsen.