Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
12-11-2020

Energielabel

Tot en met 31 december 2020 kunnen huiseigenaren nog het huidige (oude) energielabel aanvragen, ook wel het vereenvoudigd energielabel (VEL) genoemd. De woningeigenaar geeft voor dit label online verschillende kenmerken van het huis door. Op basis van deze informatie wordt dan het energielabel bepaald. Het VEL blijft - ook na 1 januari 2021- tien jaar geldig.

Vanaf januari 2021 gaat de bepaling van het energielabel niet meer digitaal, maar moet er een afspraak worden gemaakt met een energieadviseur. De adviseur komt langs, inspecteert de woning en bepaalt op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen hoeveel energie de woning verbruikt.

Het nieuwe energielabel wordt daarmee ook duurder. Maar daar staat tegenover dat er een nauwkeurigere opname van de woning wordt gedaan en op basis daarvan gerichter maatregelen getroffen kunnen worden. Het nieuwe energielabel gaat waarschijnlijk tussen de 150 en 200 euro kosten, een fors verschil met het oude VEL dat voor minder dan 10 euro te verkrijgen is. En eenmaal verkregen blijft dat VEL nog 10 jaar geldig.

Wij adviseren jullie om deze reden niet te lang te wachten met de aanvraag!