Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
29-12-2021

Klantverhaal familie Segeren

In de dertig jaar dat Kees en Adrie klant zijn bij Klijsen, heeft de makelaar veel voor hen betekend. Het begon met de verkoop van hun eerste boerderij in Made. ,,Die lag in de bebouwde kom, en we hadden meerdere losse percelen”, vertelt Adrie.

Omdat Kees en Adrie daar geen uitbreidingsmogelijkheden hadden vanwege de ligging, wilden ze graag verhuizen. Dat betekende zowel de verkoop van hun toenmalige boerderij, als de aankoop van hun huidige boerderij. Klijsen verkocht voor hen de percelen aan verschillende agrariërs in de omgeving, de boerderij werd verkocht aan een projectontwikkelaar.

Het echtpaar verhuisde naar Dussen, naar een boerderij met 27,5 hectare grond, die er direct omheen lag. ,,In 2004 zijn we gestopt met melken. We hadden geen opvolging en de stal was ver versleten. Toen is een gedeelte van onze grond, zo’n 17 hectare, opgekocht door het waterschap. Ook hebben we toen het melkquotum verkocht. Een aantal jaar later, in 2015, hebben we nog een perceel aan de buren verkocht. Bij al deze zaken heeft Klijsen ons geholpen.”

Nadat Kees en Adrie stopten met melken, hielden ze nog wat zoogkoeien voor de hobby. Het echtpaar vindt het nu tijd om naar het dorp te verhuizen. Dat betekent dat ze hun boerderij gaan verlaten. Haast vanzelfsprekend vroegen ze Klijsen Makelaars & Adviseurs om hen te helpen met de verkoop.

De makelaar maakte gebruik van Buitenstate, om particulieren te bereiken met interesse om buitenaf te gaan wonen. Daarnaast heeft de makelaar gebruikgemaakt van zijn grote agrarische netwerk. Zo konden veel potentiële kopers bereikt worden. Uiteindelijk bleek een agrarische ondernemer de beste koper.

Kees en Adrie zijn zeer tevreden over Klijsen, stelt Adrie. ,,De verkoop van onze boerderij is heel fijn verlopen. Het heeft toch wel veel impact hoor, als je besluit om je huis te verkopen en dat er anderen naar je huis komen kijken. We konden al onze vragen stellen. Als je een vraag stelt, krijg je altijd goed onderbouwde uitleg. Het is ook heel fijn dat ze bij Klijsen echt onze taal spreken, de taal van de boeren.”

Zouden ze Klijsen ook aanraden bij anderen? ,,Zeker weten! Wij kennen hen natuurlijk goed en zij ons, maar ik denk ook dat ze goed hun best doen om iedereen te leren kennen. Ze denken echt met je mee.”