Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
08-11-2021

Verhaal van Tessa

Afwisselend

Eind augustus begon haar stage bij Klijsen Makelaars & Adviseurs. ,,Mijn stage bevalt heel erg goed. Ik mag alles zien en overal mee naartoe. Dat is erg leuk. De ene keer kom je bij een agrarisch bedrijf en heb je het over de verkoop van fosfaatrechten. De andere keer sta je midden in de stad voor een bezichtiging. Het is super afwisselend.”

Tessa vindt het mooi om te zien dat er veel verschillende aspecten binnen het agrarisch gedeelte spelen. ,,Er is bijvoorbeeld vraag naar bedrijfsgebouwen, maar natuurlijk ook naar grond. Het is interessant om te zien hoe een makelaar met de verschillende aspecten omgaat, want dan heb je bijvoorbeeld niet alleen met boeren te maken, maar ook met projectontwikkelaars die grond anders willen gebruiken voor bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens.”

Drukke huizenmarkt

Hoewel Tessa dus vooral voor het agrarisch gedeelte stage kwam lopen bij Klijsen, vindt ze de andere aspecten juist ook erg leuk. ,,Het is interessant om te zien hoe druk het momenteel is op de huizenmarkt. Het is knap om te zien hoe ze bij Klijsen in alle situaties de klanten goed kunnen helpen. Omdat zij werken met vier pijlers, namelijk agrarisch, landelijk, nieuwbouw en bestaande bouw, hebben ze een diverse klantenkring die ze proberen het beste te helpen.”

Tessa vindt veel dingen leuk, maar het liefst komt ze bij klanten thuis, legt ze uit. ,,Op kantoor zitten is ook heel leuk, dan krijg je de meest uiteenlopende vragen op een dag. Maar echt met mensen aan de keukentafel zitten vind ik het leukst. Dan kun je goed met iemand in gesprek gaan. Ook bezichtigingen en kijkmiddagen zijn bijzonder. Mensen durven dan vaak hun eerlijke mening te geven.”

Verder zijn er al veel dingen die Tessa verrast hebben, vertelt ze. ,,Ik sta er echt van te kijken hoe snel woningen worden verkocht. Je hoort daar veel over, maar als je het dan meemaakt van zo dichtbij is dat erg bijzonder.”