Verbinding onderbroken. Opnieuw proberen...
04-12-2020

Verkopen met NVM Online Bieden via Klijsen Makelaars & Adviseurs

Redelijk wat mensen waren in onze twee-onder-één-kap-woning geïnteresseerd en wilden een bod uitbrengen. Om iedereen een eerlijke kans te geven, hebben we met onze makelaar Irma Aerts - van Delft van Klijsen Makelaars & Taxateurs gekozen voor Online Bieden. De transparantie spreekt me aan. Voor iedereen is tijdens het biedingsproces het bedrag van de hoogste bieding zichtbaar. Mensen lopen dan niet het risico, zoals bij biedingen met gesloten envelop, dat ze een huis op (een paar) duizend euro na mislopen. Bij Online Bieden kan iedereen de ontwikkeling van de #verkoopprijs volgen en zijn eigen afweging maken om al dan niet een bod te doen. In deze tijd is het lastig om duidelijk te krijgen wat een woning waard is. Door Online Bieden komt er vanzelf een prijs uit, die volgens de markt de woning waard is.

Vooraf had ik enige twijfel, omdat je mensen niet wilt verleiden hoger te bieden dan haalbaar voor ze is. Anders dan bij een eenmalig bod, ligt die verleiding natuurlijk op de loer. Dat hoorde ik ook van de uiteindelijke kopers. Zij hadden voor zichzelf een duidelijke max afgesproken. En dat bleek een bedrag waar wij heel tevreden mee waren.

We hebben van tijd tot tijd meegekeken met het biedingsproces. Iemand had automatisch bieden ingesteld, anderen verhoogden uit eigen beweging een aantal keer. Uiteindelijk hebben we het huis verkocht aan de een-na-hoogste bieder. Toen hun finale bod overboden werd, hadden ze het telefoontje van de makelaar niet meer verwacht. Hun actieve manier van meebieden, persoonlijke toelichting en financieringsmogelijkheden gaven de doorslag. Daarmee kunnen kopers zich dus onderscheiden. Je hebt zelf ergens met plezier gewoond en hoopt dat de volgende bewoners dat ook zullen doen.